Lama Dagpo Rinpoche

Op bezoek bij Lama Dagpo Rinpoche, Kullu 2009
Op bezoek bij Lama Dagpo Rinpoche, Kullu 2009

In 2009 heeft Rinpoche mij uitgenodigd om naar zijn kloosteruniversiteit in Kullu, India te komen.

Voor een beschrijving, foto's en biografie van Rinpoche zie: www.thedagpofund.org

Daar heb ik twee weken het Lam Rim onderricht gevolgd.

Aansluitend heb ik met hem persoonlijk gesproken. Uiteindelijk heeft Eerwaard gevraagd om een plek voor onderricht in Nederland te maken voor zijn leerlingen, om zo een plaats te creëren voor onderricht, meditatie en bezinning.

 

Op 2 augustus 2011 heb ik Rinpoche bezocht in zijn centrum te Frankrijk. www.gandenling.org

waarbij we uitgebreid hebben gesproken over mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn intenties, en heel bijzonder mijn gedachtengoed.

Ik wil het boeddhisme toegankelijk maken voor de westerse mens! En dat op een zuivere en eerlijke manier.

 

Rinpoche is houder van vele overleveringslijnen, en een zeer traditioneel en authentieke leraar die vasthoudt aan het op een juiste wijze doorgeven van de boeddhistische kennis.

Hij heeft mij zijn vertrouwen gegeven, en ik mag het centrum: "Centrum Voor Liefde en Geluk", op mijn manier met mijn intentie gaan neerzetten. Dat geeft mij de overtuiging dat de handrem er vanaf kan. Mijn ideën, visie en intentie waren altijd al  goed; die ga ik nu toepassen en naar de mensen brengen.

 

De wereld een stuk leefbaarder maken, waarbij Rinpoche over mijn schouder "meekijkt". Alle handelingen die ik als eigenaar van het centrum verricht vallen immers  onder zijn bescherming en zegening!

 

In een latere fase, als ik verder gevorderd ben met mijn boeddhistische studie, en bevoegd ben om les te geven. Dan wil Rinpoche zich persoonlijk verbinden aan het centrum, en zal het een volwaardig boeddhistisch centrum worden.