Galerie Bergman

Galerie Bergman is het praktijk vervolg op CircumSpectio. Hierin worden professionele kunst en design producten geplaatst in bestaande winkels. De te volgen strategie zal als basis dezelfde zijn als in Eindhoven, daarbij aangepast aan de lokale situatie.

Zuid Limburg

Zuid-Limburg en vooral de oostelijke mijnstreek is een gebied waar net als in de wijk Oud-Woensel, de energie, het perspectief weg is. Bijkomende probleem/kans is dan ook nog dat het verval langer heeft geduurd en de perspectiefloosheid dieper zit. Het gebied kamp met een teruglopende bevolking, waarbij de laaggeschoolde en ouderen de blijvers zijn. Er heerst een geweldige positieve energie en een enorm WIJ gevoel, en is de authenticiteit over de gehele linie enorm groot. Dat biedt enorme kansen, zowel sociaal, cultureel als commercieel! Ik zie daarom dit gebied met een verbinding naar de regio als een uitgelezen kans om het concept Circumspectio een vervolg te geven met als eerste stap daarin een galerie. Een galerie net zoals in de kruisstraat in bestaande winkels en publieke gebouwen.

Het mijnverleden is en verleden waar met weemoed aan terug gedacht wordt, de "gouden" periode van de regio. De sluiting van de Mijnen heeft letterlijk en figuurlijk diepe wonden in het landschap en de maatschappij achter gelaten. Het is een verleden waar nog steeds aan gedacht wordt en wordt herdacht. De door Joop den Uil voorgestelde omslag van zwart naar groen, moet nog steeds gemaakt worden. Is het afdekken van deze periode met groen wel een goed idee geweest. Joep het symbool van "de Koempel" in de mijnen wordt niet vergeten! De "groene" omslag is een omslag naar een vruchtbare toekomst en dat is een geweldige kans voor de regio waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren.

Bergmann: What's in the name?

Mijn achternaam is van Duitse afkomst, en mijn voorvaders hebben bij hun aankomst in Nederland de laatste N laten vervallen. BERGMANN betekend in het Duits MIJNWERKER.

U begrijpt dat ik mijn eigen naam daarom graag gebruik in deze voormalige mijnstreek.