Visie

In mijn concept geef ik de mogelijkheid om de weg vrij te maken naar Geluk, natuurlijk via Liefde. Liefde is immers de enige weg naar Geluk. 

 

In maart 2014 heb ik via het politiek podium mijn concept neergezet, ik heb gekeken hoe de politiek van binnenuit hier tegen aankeek en heb mij zelf getraint in deze arena.

het volledige programma leest u hier. Mijn concept is een concept wat we alleen uit kunnen voeren als we het zelf willen en het een groot draagvlak krijgt. Ik ga de eerste aanzet geven in elke stap zodat deze van nature gedragen gaat worden. 

Om zo de weg naar Geluk open te leggen. Bij deze!

 

Met Circumspectio ga ik in eerste instantie twee dingen doen

 

1. Een menswaardig bestaan voor iedereen: prioriteit bij 22% armsten

 

2. Modern ambacht: culturen en generaties binden en verbinden

 

 

Mijn streven is zoveel mogelijk mensen de kans te geven gelukkig te kunnen zijn. Maar om over geluk te kunnen praten en gehoord te worden, zullen eerste de basisbehoeften van het leven ingevuld moeten zijn. Eerst eten, een dak boven het hoofd, werk, bestaanszekerheid, je sociaal betrokken voelen en gewaardeerd als mens. Pas daarna ligt de weg naar geluk helemaal open.

 

Eerst WERK! En eerst de mensen die het het allermoeilijkst hebben: de 22% allerarmsten in onze gemeente. Daar ligt de prioriteit. 44.000 mensen die niet weten hoe rond te komen elke maand, nooit genoeg om alle rekeningen te betalen. Laat staan de kinderen te kunnen geven wat ze nodig hebben. Ik ga het doen, met alles wat ik in mij heb! Ik geef niet op voor dit geregeld is, of ik nu wel of niet in de raad kom.

 

Dat doe ik niet alleen, maar met een groot team experts. Ik bouw bruggen en zorg dat de focus helder en duidelijk is. Transparant en zonder dubbele agenda. Samen met iedereen in Eindhoven.

 

'We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them'

-Albert Einstein-

 

1. Een menswaardig bestaan voor iedereen

22% van de Eindhovenaren leeft onder de armoedegrens! Dat moet naar 0%.

Je denkt bij deze groep misschien aan daklozen, zwervers, verslaafden etc. Maar ik heb sinds twee jaar contact met deze groep en het is niet zo!

Veel mensen zijn niet verslaafd maar door omstandigheden uit ons systeem gevallen. Ze zijn buitengewoon welwillend en vele malen vriendelijker en barmhartiger dan velen van ons. Het zijn mensen die heel graag willen maar die door ons systeem worden gebrandmerkt en uitgekotst. Onze hulpverlening schiet tekort. Maar vooral onze compassie en vergevingsgezindheid!

 

Laten we niet met de vinger naar anderen wijzen, kijk eens eerlijk in de spiegel. Wat draag JIJ zelf bij? Laten WIJ het verschil maken. Alleen als wij samen een menswaardig bestaan hebben, kunnen we gelukkig zijn, harmonieus samenleven en onze maatschappij mooier achter laten voor onze kinderen. Hoe heerlijk is het om met elkaar verbonden te zijn, de spanning uit ons bestaan te halen, ruimte te geven aan ons gevoel. Samen werken, genieten en leven. Geef meer om de ander dan om jezelf en geluk is dichtbij!

 

De volgende twee punten geven geweldig veel WERK en tegelijkertijd, als direct gevolg, verbondenheid, saamhorigheid en verdraagzaamheid. Rust, ruimte en lucht in onze oververhitte maatschappij. En tenslotte een sprong in de gezondheidszorg en onze gezondheid, met enorme kostenbesparingen als resultaat. Minder uitgaven zodat geld geïnvesteerd kan worden in een menswaardige maatschappij voor ons allemaal.

 

Dutch Design
Dutch Design is de actuele kunststroming die wereldfaam heeft en we zitten er in Eindhoven middenin. Een stijl die nog dagelijks evolueert en hier is ontstaan. Veel belangrijke stromingen ontstonden vanuit vrije denkers: Dada, De Stijl, de hippies etc. Er is een duidelijke piek rond 1914 en in de jaren '60, als de econonomie in een dip zit, er oorlog heerst en nieuwe media verschijnen in de oorlog: fotografie in de Eerste Wereldoorlog en live verslag in Vietnam. 

 

Op dit moment is het gevoel hetzelfde: economische crisis en oorlogen met nieuwe media die shockeren. Denk aan YouTube filmpjes van onthoofdingen in het Midden Oosten. De economie is groter dan ooit, maar ook het gevoel dat 'Big Brother' ons in de gaten houdt. En dat is letterlijk zo! De macht van de farmaceutische industrie en de voedselindustrie is beangstigend groot. 

 

Het idee is Dutch Design afmaken als kunst- en cultuurstroming, het is zoveel meer dan designproducten. Nu moeten de visionairs opstaan en 'ons' Dutch Design naar de mensen brengen. We laten dit wereldmerk doorschijnen in alle cultuur- en kunstuitingen, naast design ook in de architectuur en de beeldende kunst. Al deze uitingen gaan een symbiose aan, grenzen tussen disciplines vervagen. Meubels, gebouwen, openbare ruimte, beeldhouwkunst, schrijven, fooddesign, automotive, street art, social design: het is dezelfde 'taal'. 


Locavoor
De grondstoffen zijn zoveel mogelijk 'locavoor'; lokaal en uit een aantoonbaar zuivere bron. Wij gaan die producten maken, liefdevol, met een ziel. En we zetten de motor van de grondstofindustrie aan. Eigenlijk heel logisch: als je hier produceert, gebruik je ook grondstoffen van hier. Eindhoven draagt niet meer bij aan de vernietiging van de aarde! Rijden op electra? Water moet het doel zijn! De technologie is er al, nu onze vraag aan de industrie (VDL) en zij zullen het aanbod gaan maken!

 

Design, cultuur, food en technologie, ontwikkeling van alledaagse producten, die WIJ gaan maken en consumeren. Voor bedrijven, de grootste afnemers maar ook ambassadeurs, is het pure marketing. Zij laten zien wat wij in Eindhoven kunnen ontwerpen, produceren en consumeren, het mooiste en meest bijzondere wat er bestaat en hoe wij dit gebruiken om iedereen aan het werk te helpen. Onze kracht tonen, het Philips gevoel laten herleven, daar waar onze gezamenlijke bron ligt. Dit is de nieuwe motor van Eindhoven! 

 

2 Modern ambacht

Het ambacht terug en daarmee culturen en generaties binden en verbinden. Jongeren leren van de oude, ervaren generatie, volgens het gildesysteem. De 150 nationaliteiten die Eindhoven rijk is wil ik zien, ervaren, proeven! Laat dat ons inspireren, laten we van elkaar leren, elkaar respecteren en waarderen.

 

Anders met de aarde omgaan en deze veiligstellen voor de toekomst. Een geweldige kans voor iedereen, maar vooral voor de toekomstige generaties.

Wij zijn immers in alles en met alles in afhankelijkheid verbonden. Ons consumptiegedrag veroorzaakt direct en indirect de vervuiling en uiteindelijk de vernietiging van ons zelf. Wij hebben als consument de macht en daarmee ook de verantwoordelijkheid (de markt van vraag en aanbod).

 

Hoe lang gaan we daarmee door? Of laten WIJ in Eindhoven zien dat het anders kan? Producenten: voldoe aan onze vraag en ga produceren, zorg voor het aanbod! Wij willen kunnen kiezen voor een betaalbaar en zuiver product. 

 

Wie is Hans Bergman?
Heel blij ben ik hoe mijn leven is verlopen. Niet dat het makkelijk was, maar mijn ervaringen hebben me gevormd tot wie ik ben. Ik wil er zijn voor de ander, mijn kennis en kunde inzetten om echt het verschil te maken. Ik wil laten zien dat je in je eentje wel degelijk dingen kunt veranderen als je echt wil. Oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, niet alleen horen maar ook luisteren! Andere mensen raken met je zuivere intentie en laten zien dat je alleen het beste wil. Met als uiteindelijke doel: geluk voor iedereen! 

 

Ik groeide op in Zeelst (Veldhoven), met een vader uit een zakelijk en kunstenaars milieu en een moeder uit een spiritueel nest van harde werkers. Op mijn 23ste startte ik een bouwkundig bureau, dat ik samen met Frank van der Linden uitbouwde tot architectenbureau, met vijftien personeelsleden en ruim 200 werken op mijn naam. De keerzijde: altijd stress, nooit thuis, de hardheid van de zakenwereld. De positieve kant: ik heb een groot netwerk opgebouwd en mezelf gevormd in die artistieke en bouw wereld.

 

Het keerpunt kwam in 2004: de diagnose MS (Multiple Sclerose). Eenzijdig volledig verlamd en 100% duurzaam arbeidsongeschikt verklaard (progressief, geen kans op herstel). Ik ging Boeddhisme studeren en ontmoette mijn huidige leraar: Eerwaarde Lama Dagpo Rinpochee. Daarnaast heb ik de HBO opleiding tot Energetisch Therapeut gevolgd aan het Dharma instituut in Brunssum.

 

Centrum voor Liefde en Geluk

Met de oprichting van het Centrum voor Liefde en Geluk in Eindhoven breng ik mijn visie in de praktijk. In het Centrum wil ik zaken die een bijdrage leveren aan het welzijn van allen, ondersteunen en een plek geven. De nadruk ligt op individuele behandeling van mensen met klachten, levensvragen en trauma's in de breedste zin. Mensen (weer) gelukkig maken, het leven leefbaar maken!